fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Zece angajați ai CFM cercetați penal pentru corupere activă și pasivă

Citește și:

Zece angajați ai Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, care sunt învinuiți într-un dosar penal de corupere activă au fost trimiși recent în judecată de către Procuratura Anticorupție.

Potrivit Procuraturii Generale, în dosarul penal figurează ca învinuiți 4 șefi de tren, 5 însoțitori de vagoane pentru corupere activă și secretarul Comisiei pentru examinarea cazurilor de încălcare a disciplinei de muncă a Direcției pentru deservirea călătorilor din cadrul CFM, fiind acuzat de corupere pasivă.

„În cadrul urmăririi penale efectuate de organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție sub conducerea Procuraturii Anticorupție au fost administrate probe inclusiv înregistrări audio și video care dovedesc faptul transmiterii de către șefii de tren și de însoțitorii de vagon a diferitor sume de bani secretarului comisiei pentru examinarea cazurilor de încălcare a disciplinei de muncă a Direcției pentru deservirea călătorilor a ÎS „Calea ferată din Moldova”, se arată în anunțul Procuraturii.

Organul de urmărire penală afirmă că, banii erau transmiși pentru a întreprinde acțiuni în vederea diminuării gravității sancțiunii disciplinare pasibile a fi aplicate învinuiților pentru transportarea în exces a bagajului fără încasarea plății pentru transportare, încălcări comise în perioada lunilor octombrie – noiembrie 2019, constatate de instituțiile responsabile ale Federației Ruse.

Procuratura Generală precizează că, șapte din cele zece persoane trimise în judecată au fost anterior condamnate pentru diferite infracțiuni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md