fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

Zece primării din nordul țării vor primi ajutor financiar pentru reabilitarea localităților

Citește și:

Zece primării din nordul țării vor beneficia de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”, pentru implementarea proiectelor la nivel local. Autoritățile au fost selectate de Comitetul de evaluare și supraveghere, în urma evaluării proiectelor depuse.

Este vorba despre primăriile satelor și comunelor Dumbrăvița, Pepeni, Bilicenii Vechi, Sîngereii Noi din raionul Sîngerei. Tîrnova și Bădragii Noi din raionul Edineț. Sărata Veche din raionul Fălești și Corjeuți din raionul Briceni. Dar și primăriile satelor Drochia și Dondușeni.

Proiectele vizează reparația drumurilor și a căilor pietonale, instalarea iluminatului public, instalarea sistemelor de producere și furnizare a energiei electrice (panouri solare), construcția, extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, renovarea și reabilitarea clădirilor publice, procurarea mijloacelor de transport și a echipamentului necesar pentru întreținerea mediului ambiant, amenajarea zonelor de odihnă și a terenurilor de sport.

Programul „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3” urmărește consolidarea cooperării dintre Guvern, administrația publică locală, diaspora, cetățenii reveniți în țară și partenerii de dezvoltare, oferind autorităților publice locale posibilitatea de a implementa proiecte conform necesităților la nivel local, identificate în comun cu cetățenii din țară și cei stabiliți peste hotare. De asemenea, Programul are drept obiectiv mobilizarea potențialului uman și financiar al diasporei pentru dezvoltarea socio-economică locală a Republicii Moldova.

Programul se află la cea de-a III-a ediție, iar până acum 63 de proiecte au fost realizate cu succes în diferite localități ale țării.  

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md