fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Zelenski: „Trupele ruse au început bătălia pentru Donbas”

Citește și:

Într-un discurs difuzat pe Telegram, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat începutul ofensivei ruse împotriva estului Ucrainei. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat, în prima parte a zilei, semne ale începutului unei operațiuni ofensive din Rusia în această regiune, informează b1tv.ro.

Principalele eforturi ale Federației Ruse sunt concentrate pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk și deținerea teritoriului ocupat anterior.

Trupele ruse au început bătălia pentru Donbas”, declară Zelenski.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina nu va renunța la teritoriul din estul țării pentru a pune capăt războiului, deoarece nu există nicio garanție că apoi rușii nu vor încerca din nou să ajungă în Kiev.

Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive”, a spus el într-un discurs difuzat pe Telegram.

Trupele ruse au intensificat operațiunile ofensive. Potrivit sursei citate, pe direcția Izium, agresorul operează în unități separate din Armata 1 Tancuri, Armata 20 Armată Combinată a Districtului Militar de Vest, Armatele 35 și 68 Armate Combinate din Districtul Militar de Est și trupele aeropurtat.

Se așteaptă să continue încercările de atac pe direcțiile Izyum-Slavyansk și Izyum-Barvenkovo. În imediata apropiere a frontierei de stat cu Ucraina, pe teritoriul regiunii Belgorod, se remarcă desfășurarea heliporturilor.

În direcțiile Donețk și Tauride,  forțele de ocupație continuă să își concentreze principalele eforturi pe capturarea așezărilor Liman, Kremennaya, Popasnaya și Rubijnoye, precum și stabilirea controlului deplin asupra orașului Mariupol.

Inamicul a intensificat operațiunile ofensive în direcțiile Severodonetsk, Popasnyansky, Kurakhovsky și Zaporojie. Pentru a spori eforturile, inamicul continuă să concentreze subunități suplimentare de tancuri și artilerie.

„Indiferent câţi soldaţi ruşi sunt duşi acolo, noi vom lupta. Ne vom apăra. O vom face zilnic. Nu vom renunţa la nimic ce este ucrainean şi nu avem nevoie de ce nu este al nostru”, a adăugat el.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md