fbpx
2.9 C
Бэлць
marți, decembrie 5, 2023

13 milioane de lei au fost depuse pe conturile trezoreriale ale Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA

Citește și:

13 000 000 de lei au intrat în conturile trezoreriale ale Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA, pe data de 26 octombrie 2023. Din suma totală, 11 milioane de lei sunt sechestre aplicate în baza delegațiilor Serviciului Vamal, iar alte 2 milioane de lei reprezintă corpuri delicte, intr-un caz de contrabanda, transmise Agenției pentru administrare.

La moment, pe conturile trezoreriale ale ARBI sunt depuse circa 368 de milioane de lei. Din suma totală, peste 280 de milioane de lei sunt sechestre puse în cazuri de spălare a banilor, 48 de milioane de lei – pe infracțiuni de corupție, 32 de milioane de lei – pe contrabandă și alte peste 6 milioane de lei pe dosare de crimă organizată, trafic de droguri și trafic de ființe umane. De la creare, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 8 miliarde de lei.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) care se ocupă de efectuarea investigațiilor financiare paralele, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate, precum și evidența acestor bunuri.

Agenția precizează că procesul de recuperare a bunurilor infracționale se consideră finalizat odată cu adoptarea, de către instanța de judecată, a deciziei de confiscare, după condamnarea persoanei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cetățenii pot vedea gradul de vulnerabilitate. Cât veți plăti în funcție de gradul atirbuit

Cetățenii care au depus cereri pentru compensații pot vedea gradul de vulnerabilitate atribuit în cabinetul personal. În funcție de gradul...

O dronă a armatei nigeriene a ucis din greşeală 85 de civili, majoritatea femei și copii

O dronă a armatei nigeriene a ucis din greşeală cel puţin 85 de civili, duminică, într-un sat din statul...
  sursa: cursbnm.md