fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

2500 de lei, pentru veteranii războiului de pe Nistru, inițiativă legislativă

Citește și:

Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, deputat PAS, a înregistrat o inițiativă legislativă, care prevede alocarea unei plăți unice, în valoare de 2500 de lei, pentru veteranii războiului de pe Nistru, părinții sau văduvele acestora. Acțiunea are loc în contextul în care la 2 martie se împlinesc 30 de ani de la declanșarea conflictului armat din raioanele de est ale Republicii Moldova, transmite IPN.

Deputatul a precizat pe pagina sa de Facebook că proiectul mai prevede ca perioada de participare la acțiunile militare să fie inclusă în stagiul de cotizare în proporție de 1 la 3. De asemenea, se propune acordarea dreptului la alocație nominală pentru merite deosebite tuturor veteranilor, indiferent de vârstă și acordarea dreptului la ajutor material anual concomitent părinților și văduvelor veteranilor de război.

„ Evenimentele din regiune ne-au demonstrat încă o dată cât este de important ca statul să-i susțină pe cei care au luptat sau sunt gata să lupte pentru integritatea și suveranitatea țării (…). Toată aprecierea pentru cei 20 070 de veterani ai războiului de pe Nistru care și-au riscat viețile pentru independența noastră”, menționează Dan Perciun.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md