fbpx
17 C
Бэлць
sâmbătă, mai 4, 2024

2500 de refugiați ucraineni din Republica Moldova vor fi preluați de Germania

Citește și:

Germania va prelua 2.500 de refugiați ucraineni din Republica Moldova, a declarat sâmbătă ministrul de externe Annalena Baerbock, în contextul în care eforturile Europei de Est de a ajuta refugiații sunt puse la încercare, scrie Reuters.

Numărul refugiaților care au fugit din Ucraina de când Rusia a lansat invazia, pe 24 februarie, se ridică acum la peste 2,5 milioane, iar unele orașe din Europa de Est nu mai au locuri de cazare.

Baerbock, vorbind după ce s-a întâlnit cu omologul său moldovean la Chișinău, a declarat că Germania s-a angajat să ajute vecinii Ucrainei să se ocupe de refugiați și că va fi creat un coridor prin România pentru a aduce oamenii în Germania, în principal cu autobuzul.

„Europa și țara noastră este solidară cu voi”, a spus ea.

Peste 270.300 de persoane au trecut în Moldova din Ucraina și aproximativ 105.000 dintre ele au rămas în țară.

În Germania, aproximativ 109.183 de refugiați au fost înregistrați până în prezent, a anunțat vineri Ministerul de Interne, iar germanii au oferit până la 300.000 de locuințe private pentru a-i găzdui.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.
SURSĂ: sinteza.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Miros de pască și cozonac din Casa Bunicilor fericiți de la Plop. Toți au fost implicați în procesul de pregătire

Miros de pască la Casa Bunicilor fericiți din Dondușeni. Beneficiarii au fost implicați în procesul de pregătire. „Facem talpa...

Grav accident cu implicarea motocicletei în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit  

Accident grav în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit, iar pasagera acestuia de 20 de...
  sursa: cursbnm.md