fbpx
12.3 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

29 de localități mai rămân deconectate de la energie electrică

Citește și:

Aproape opt mii de consumatori din 29 de localități mai erau deconectați în această dimineață de la rețeaua de energie electrică. Ministerul Energiei precizează că, din cauza precipitațiilor, pe parcursul nopții au avut loc noi accidente în rețea, care au dus la deconectarea altor consumatori în raioanele Ungheni și Fălești, însă o mare parte dintre aceștia au fost reconectați, transmite IPN.

Astfel, în primele ore ale dimineții, între orele 05.00 și 08.00, au fost reconectați aproape 5 mii de consumatori.

Conform datelor furnizate de RED Nord, peste 5 500 de consumatori din 23 de localități mai rămân fără energie electrică în raioanele Rezina, Florești, Ungheni și Făleşti. La Rezina și Florești, reparația porțiunilor avariate se planifică pe parcursul zilei de 9 ianuarie. Lucrările urmează să fie reluate concomitent cu deszăpezirea, deoarece sectoarele de rețea din câmp, cu multiple rupturi a conductoarelor pe tronsoane și piloni avariați nu pot fi accesate.

În zona de operare a Premier Energy Distribution rămân afectate parțial 6 localități și circa 2 300 de consumatori, în raioanele Orhei și Criuleni.

„Termoelectrica” și „CET-Nord” au raportat despre funcționarea stabilă a unităților de generare fără observații la parametri normali. Începând cu ora 09.00, graficul de temperatură a agentului termic a crescut de la 71 la 72 de grade Celsius.

Ministerul Energiei mai precizează că infrastructura de transport și distribuție a gazelor naturale funcționează în regim stabil.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md