fbpx
24.1 C
Бэлць
miercuri, iulie 24, 2024

Cinci litri de bere au salvat un bărbat de la moarte

Citește și:

Un bărbat de 48 de ani din Vietnam a avut nevoie de o transfuzie de 5 litri de bere pentru a evita o intoxicație cu alcool și, prin urmare, decesul. Nguyen Van Nhat avea un nivel de metanol în sânge de peste o mie de ori mai mare decât nivelul normal.

Medicii de la un spital din privincia Quang Tri, din Vietnam, l-au tratat pe un bărbat cu bere! Potrivit The Daily Mail, care citează presa locală, doctorul Le Van Lam, șeful Secției de Terapie Intensivă, a declarat că nivelul de metanol din sângele pacientului era de 1.119 ori mai mare decât limita admisă.

Etanolul se găseşte în bere, vin şi băuturi spirtuase, iar în doze mici nu afectează omul. Bărbatul însă avea metanol în organism. Metanolul este găsit adesea în băuturile făcute în casă şi este mult mai periculos decât etanolul. El poate duce la orbire sau chiar la moarte.

Medicii au luat decizia de a-i introduce în stomac cincilitri de bere pentru a încetini procesarea metanolului din ficat și, prin urmare, pentru a evita decesul prin intoxicație.

Stomacul și intestinele continuă să elibereze alcool în sistemul sanguin, chiar dacă o persoană este inconștientă ori s-a oprit din băut și, pentru o perioadă, nivelul de alcoolemie din corp continuă să crească.

Pentru că ficatul descompune întâi etanolul, bărbatul a leșinat atunci când alcoolul metilic a început să se oxideze și să se transforme în formaldehidă, care produce acid formic. Astfel, pacientul a primit transfuzia cu bere pentru a le da suficient timp medicilor pentru a-l dializa.

El a primit câte o doză de bere la fiecare oră și, după 15 transfuzii, a început să devină conștient.

Doctorul Hans-Jörg Busch, de la Universitatea din Freiburg, a declarat pentru Der Spiegel că „terapia cu 15 doze de bere e neobișnuită, dar bine cunoscută. Poate că medicii din Vietnam nu au avut altă formă de alcool la îndemână”.

Sursa: www.a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

O fetiță din Sîngerei s-a născut în ambulanță. Nașterea a decurs fără complicații

O fetiță s-a născut în ambulanță, la data 19 iulie curent. La ora 15:33, Dispeceratul comun de urgență al...

Explozie puternică la o fabrică de tequila din centrul Mexicului: 5 persoane au decedat

O explozie la o fabrică de tequila Jose Cuervo din centrul Mexicului a ucis cel puţin cinci persoane şi...
  sursa: cursbnm.md