fbpx
31.5 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 13, 2024

Banca Mondială a alocat aproximativ 40 milioane de dolari pentru învățământul din Republica Moldova

Citește și:

Un credit în sumă de 39,4 milioane de dolari a fost alocat de către Banca Mondială pentru învățământul din Republica Moldova.

Banii sunt alocați pentru proiectul „Învățământul superior din Republica Moldova”, care va spori calitatea, relevanța și eficiența sistemului de învățământ superior din țară, astfel încât beneficiarii să obțină studiile și competențele necesare pentru a-și îmbunătăți nivelul de trai.

Astfel, beneficiarii proiectului vor fi 91 000 de studenți din învățământul superior, 4 100 de studenți din colegiile pedagogice și 4 400 de cadre didactice din universități și colegii pedagogice publice.

Totodată, aproximativ 30 000 de solicitanți de locuri de muncă și 5 000 de angajatori vor beneficia de un nou Sistem Informațional al Pieței Muncii, elaborat cu suportul proiectului.

Din 1992, Banca Mondială a alocat țării noastre peste peste 1 miliard de dolari pentru 60 de proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md