fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

8 pași pentru sănătatea inimii. Pot încetini îmbătrânirea biologică cu 6 ani

Citește și:

8 pași pentru sănătatea inimii. Respectarea acestora poate încetini îmbătrânirea biologică cu 6 ani, spun cercetătorii, scrie evz.ro.

Sănătatea inimii. Vrei să trăiești mai mult? Există o legătură între a avea o inimă sănătoasă și o îmbătrânire biologică întârziată.

De asemenea, există măsuri pe care le puteți lua pentru a ajunge la acest rezultat, potrivit CBSNews.

8 pași pentru sănătatea inimii

Studiul a folosit lista de verificare „Life’s Essential 8” a Asociației Americane a Inimii, care este o listă de comportamente legate de stilul de viață, pentru a afla cât de sănătoase erau inimile oamenilor.

Aceștia sunt cei 8 pași:

  1. Urmați o dietă sănătoasă;
  2. Să vă deplasați mai mult;
  3. Renunțați la tutun;
  4. Dormiți suficient de bine;
  5. Aveți grijă la greutate;
  6. Mențineți sub control colesterolul;
  7. Aveți grijă la glicemie;
  8. Verificați tensiunea arterială.

Respectarea mai bună a tuturor celor 8 metrici esențiale ale vieții și o mai bună îngrijire a sănătății inimii pot încetini procesul de îmbătrânire și vă pot oferi multe beneficii pe termen lung.

Potrivit lui Makarem, o îmbătrânire biologică mai mică este legată de o viață mai lungă și de un risc mai mic de deces. De asemenea, este legată de un risc mai mic de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă.

Îmbătrânirea, amânată

O problemă a studiului este că metricile cardiovasculare au fost măsurate doar o singură dată.

Acest lucru a însemnat că nu au putut fi constatate schimbările în sănătatea inimii și posibilele efecte ale acestora de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, rezultatele ne ajută să înțelegem cum o viață sănătoasă ne poate face să trăim mai mult, spune Dr. Donald M. Lloyd-Jones, care se ocupă de grupul de redactare a lucrării Life’s Essential 8 și a fost președinte voluntar al Asociației Americane a Inimii.

„Toată lumea vrea să trăiască mai mult timp, însă, mai important, vrem să trăim mai mult timp în condiții de sănătate, astfel încât să ne putem bucura cu adevărat și să avem o calitate bună a vieții pentru cât mai mulți ani posibil”, a declarat el în comunicatul de presă.

American Heart Association și National Institutes of Health au plătit pentru acest studiu preliminar.

Acesta va fi prezentat la sesiunile științifice ale AHA 2023 din Philadelphia la sfârșitul acestei luni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Peste 9 milioane de lei pentru implementare unui proiect la Drochia, prin intermediul ADR Nord

Orașul Drochia va beneficia de 9,6 milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de...

Biroul de Reintegrare despre faptul că Transnistria ar putea solicita alipirea la Rusia: „Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă”

Biroul politici de reintegrare a reacționat în urma informațiilor apărute în spațiul public precum că regiunea transnistreană ar urma...
  sursa: cursbnm.md