fbpx
4.7 C
Бэлць
vineri, decembrie 1, 2023

Peste 20 de mii de locuitori din șase localități din raionul Soroca vor beneficia de un sistem nou de alimentare cu apă

Citește și:

Peste 20 de mii de locuitori din șase localități și 1 500 de copii de la tabăra „La Dumbravă” vor beneficia de un nou sistem de alimentare cu apă și sanitație. 

Au fost finalizate lucrările de construcție-montaj pentru alimentarea cu apă potabilă a șase localități și a unei tabere de odihnă din raionul Soroca, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca-Bălți. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenție de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

În cadrul proiectului au fost efectuate lucrări de construcție-montaj a unui apeduct magistral cu o lungime de 30,5 km. De asemenea, au fost montate 6 rezervoare de apă potabilă, după cum urmează: Volovița – 2 rezervoare de 50 metri cubi fiecare; Vasilcău – 2 rezervoare de 100 metri cubi fiecare; Slobozia-Cremene – 2 rezervoare de 50 metri cubi fiecare. Totodată, au fost montate 9 castele de apă, după cum urmează: Volovița – 2 castele de apă de 25 metri cubi fiecare; Alexandru cel Bun – 1 castel de apă de 50 metri cubi; Racovăț – 3 castele de apă de 160 metri cubi fiecare și 1 castel de apă de 50 metri cubi; Slobozia-Vărăncău – 2 castele de apă de 25 metri cubi fiecare.

Valoarea totală a proiectului „Apa – necesitate primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord” constituie 32,82 mil. lei, din care 29,27 mil. lei – alocate din FNDRL. Consiliul Raional Soroca a contribuit cu 3,55 mil. lei (10% din valoarea totală a proiectului).

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Număr record de participanți la concursul de eseuri, lansat de Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei. Tinerii și-au primit premiile

Cei mai ingenioși 6 elevi din întreaga țară, care au participat la concursul de eseuri cu tema: „Marea Unire...

/VIDEO/ Moment istoric în nordul țării: A fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești, la Bălți

Într-o ceremonie plină de solemnitate, astăzi, la Bălți, a fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești. Momentul este...
  sursa: cursbnm.md