fbpx
24.1 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 13, 2024

A început perioada de prohibiție. Vezi până când nu se poate de pescuit în Republica Moldova

Citește și:

În legătură cu demararea perioadei de prohibiție în obiectivele acvatice piscicole naturale pe teritoriul Republicii Moldova, pescuitul este interzis începând cu data de 1 aprilie.

Un ordin în acest sens a fost semnat de Agenţia de Mediu.

În perioada prohibiţiei, patrulele Poliției de Frontieră își vor ajusta misiunile de protejare a resurselor piscicole în ecosistemele acvatice naturale, aflate atât la hotar, cât și în zona de frontieră. Acestea vor fi efectuate prin utilizarea frecventă a ambarcațiunilor, tehnicii de serviciu, mijloacelor speciale și echipamentului din dotare.

În timpul prohibiției se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma lui cu unelte de pescuit. În cazul constatării încălcării prevederilor din acest ordin, oamenii legi vor acţiona în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.

Amatorii de pecuit își vor putea relua activitatea din 15 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md