fbpx
1.5 C
Бэлць
luni, decembrie 4, 2023

Acordul privind angajarea temporară a moldovenilor în Israel va fi prelungit

Citește și:

Acordul cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel va fi prelungit cu 5 ani. Astfel, termenul de valabilitate al documentului va rămâne în vigoare până pe 5 ianuarie 2029. 

Scopul tratatului este de a promova angajarea legală și de a asigura respectarea drepturilor cetățenilor Republicii Moldova care activează pe teritoriul Statului Israel, în prezent fiind implementat Protocolul A în domeniul construcțiilor. Totodată, acordul contribuie la combaterea traficului de ființe umane, a migrației ilegale și a practicilor de recrutare nedocumentată și ilegală a forței de muncă.

Până în prezent, grație acestei înțelegeri dintre state, au fost organizate 27 de etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, peste 17.000 de lucrători moldoveni fiind angajați în baza contractelor individuale de muncă. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Un parc lăsat în paragină din orașul Cupcini ar putea deveni zonă de agrement, cu ajutorul Poloniei

Un parc de la marginea orașului Cupcini, care se află în paragină, ar putea fi renovat în următorii ani....

La Bălți se va desfășura workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”. Cum poți participa

Asociația pentru Politica Externă (APE) invită toți doritorii la workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”.  Data:...
  sursa: cursbnm.md