fbpx
16.3 C
Бэлць
sâmbătă, februarie 24, 2024

Agricultorii din sudul țării au ieșit la protest cu tractoarele

Citește și:

Agricultorii din raionul Cahul au ieșit cu tehnica din dotare în stradă să protesteze. Aceștia spun că se apropie perioada lucrărilor de semănare, iar ei nu au bani nici pentru motorină, nici pentru semințe și nici pentru îngrășăminte. Fermierii le care autorităților să intervină cu măsuri de susținere, transmite IPN.

Unul dintre participanții la protest a declarat că legislația prevede că timp de 30 de zile de la depunerea cererii de către agricultor statul este obligat să-i achite subvenția, lucru care nu se întâmplă. Bărbatul a mai spus că vine primăvara, iar ei trebuie să iasă în câmp să muncească, dar nu au bani pentru motorină, semințe și îngrășăminte.

Un alt agricultor a declarat că fermierii ajung în faliment. Începe semănatul, dar ei nu au bani. Aceasta deși au fost verificări în teren, au fost depuse acte privind roada mică de porumb și floarea-soarelui, dar susținere nu au deloc.

Încă un participant la protest a amintit despre ajutorul sub formă de motorină acordat de România. Potrivit lui, au trecut deja doi ani, dar fermierii nu au văzut niciun litru de motorină din acea donație.

Potrivit poliției de la Cahul, la acțiunea de protest au fost aduse până la 20 de unități de tehnică agricolă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De la începutul anului 15 persoane au murit în accidente rutiere din cauza nerespectării vitezii

De la începutul anului 2024, în Republica Moldova au fost înregistrate 65 de accidente rutiere din cauza nerespectării limitei...

/FOTO/ Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți are director. Cine este acesta

Maxim Calmațui este învingătorul concursului pentru funcția de director al Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți. Comisia...
  sursa: cursbnm.md