fbpx
5.9 C
Бэлць
joi, februarie 29, 2024

Țara noastră va primi un grant suplimentar de 1,3 milioane de euro pentru managementul traficului aerian

Citește și:

Republica Moldova va beneficia în continuare de Fondul de solidaritate voluntară privind managementul traficului aerian european. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru negocierea și semnarea extinderii duratei Acordului dintre țara noastră și Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene (EUROCONTROL).

Respectiv, în anul 2024, Republica Moldova va beneficia suplimentar de un grant de 1,3 milioane de euro pentru finanțarea costurilor legate de managementul traficului aerian. Banii sunt destinați pentru costurile de personal, costurile asociate formării profesionale sau oricare alte costuri legate de pregătirea operațională pentru reluarea traficului aerian. Acest lucru se întâmplă în contextul în care, din cauza războiului din Ucraina, Î.S. „MoldATSA” are nevoie de mijloace financiare suplimentare pentru a-și realiza activitatea în conformitate cu standardele Organizației Internaționale Civile și EUROCONTROL.

De menționat că Acordul multilateral dintre Republica Moldova și Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene referitor la implementarea Fondului de solidaritate voluntară privind managementul traficului aerian european a fost semnat în anul 2023.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Bătrâna din raionul Edineț, dată dispărută, găsită fără suflare

Bătrâna de 83 de ani din raionul Edineț, care a fost dată dispărută la sfârșitul lunii ianuarie, a fost...

Ce înseamnă mobilizarea comunitară și cum formăm un grup de inițiativă

Grupurile de inițiativă comunitară sunt pietrele de temelie ale unei comunități sănătoase și prospere. Ele reprezintă un catalizator pentru...
  sursa: cursbnm.md