fbpx
31.1 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

Ala Nemerenco: Până astăzi 835 lucrători din sistemul sănătății sunt infectați cu coronavirus, iar patru au decedat

Citește și:

Pină astăzi 835 lucrători din sistemul sănătății sunt infectați cu coronavirus, iar patru au decedat. Fiecare al trei-lea pacient este lucrător medical. Republica Moldova e prima în lume la infectarea personalului medical.

„Pe acest fon ministerul planifică prelevarea probelor pentru testarea COVID19 la domiciliu de către asistentele medicale ale medicului de familie. Instruite teoretic rapid și scurt la distanța, fără a deține abilitați practice pentru așa procedură, dotate cu echipamente de protecție necorespunzătoare, care vor fi îmbrăcate/dezbrăcate în condiții necorespunzătoare, majoritatea din ele de vârsta pensionară, vor fi supuse unui risc major de infectare”, a scris fosta Ministră a Sănătății, Ala Nimerenco, într-o postare pe facebook.

„În SUA Departamentul de Stat al Securității Muncii și Administrării Sănătății a clasificat procedura de prelevare a probei din naso-/orofaringe în categoria cu cel mai înalt risc de infectare cu COVID19, în rând cu intubarea pacienților în reanimare.
Și voi o trimiteți să facă așa procedură pe tanti Dusea de 75 ani din Gavănoasa?
Citiți vă rog mai jos confirmarea, și judecați la rece despre consecințe. Vă sunt puțini cei 835 infectați? Doriți să-i triplați cu orice scop?” a mai scris Ala Nimerenco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md