fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

Ambasadorul SUA, despre votul la distanță: „Va ajuta procesului electoral”

Citește și:

Ambasadorul SUA Kent Logsdon consideră că introducerea votului de la distanţă poate ajuta la extinderea accesului la procesul electoral pentru un număr mare de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Kent Logsdon a declarat acest lucru marţi, în cadrul unei „mese rotunde” din parlament pe tema experienţei Poloniei în domeniul votului prin corespondenţă, desfăşurată în contextul modificărilor recent adoptate la Codul electoral al Republicii Moldova, transmite Știri.md.

„Consolidarea instituţiilor democratice, inclusiv implementarea unei reforme eficiente a legislaţiei electorale, joacă un rol foarte important în progresul Republicii Moldova pe calea europeană”, a spus ambasadorul.

El a menţionat că, prin urmare, SUA, prin USAID, implementează proiectul „Procese politice incluzive în Moldova” (din 2016, cu un buget total de 22 milioane USD) în cadrul „parteneriatului cu guvernul Republicii Moldova, pentru a răspunde la provocările de astăzi şi construirea unui viitor democratic, prosper şi sigur pentru Moldova”.

„Accesul mai facil la procesul electoral este vital pentru succesul reformei electorale. Votul prin corespondenţă poate fi un instrument pentru a le oferi un acces mai mare la alegeri mai multor alegători moldoveni care nu pot fi prezenţi la secţiile de votare în ziua alegerilor. Iar posibilitatea de înregistrare electronică le poate facilita alegătorilor exercitarea dreptului de vot”, a subliniat Logsdon.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md