fbpx
28.3 C
Бэлць
miercuri, iulie 24, 2024

Atenție părinți! Numărul copiilor din țară hărţuiţi pe internet este în creştere

Citește și:

În jur de 40 la sută dintre copiii din întreaga lume care au între 12 şi 17 ani au fost expuşi cel puţin o dată cyberbullying-ului, adică atacurilor din mediul online.

Și doar unul din 10 minori care au avut de suferit a povestit despre acest lucru părinţilor, scrie publika.md.

Numărul minorilor hărţuiţi pe internet este în creştere și în Moldova.

Organizația „La Strada”, care a elaborat platforma siguronline.md, susţine că în primele trei luni ale anului specialiştii au recepționat 1.262 de solicitări de ajutor din partea minorilor. Un an mai devreme, numărul adresărilor era de 10 ori mai mic.

Potrivit specialiștilor, în pofida faptului, că adolescenții petrec în aceste zile mai mult timp în compania părinților, asta nu înseamnă deloc că ultimii dețin controlul asupra copiilor. 

Psihologii care consultă minorii hărţuiţi online le recomandă părinților să fie ochi și urechi. Mai ales dacă este vorba de copii cu vârste între 12 și 14 ani. Anume ei sunt în grupul de risc major.

Pentru că în prezent este imposibil să ne imaginăm viața unui copil modern fără acces la Internet, specialiștii în securitate cibernetică recomandă să instalăm pe toate dispozitivele programe speciale de monitorizare din partea părinților. 

Potrivit statisticii, 70% dintre oameni accesează internetul de pe telefonul mobil.

„Copilul dumneavostră vine de la școală la ora 13:00. Puteți programa automat ca de la această oră până la 18:00, de exemplu, cât nu sunteți acasă sau sunteți la job, sau în timp ce copilul își face lecțiile, să nu aibă acces la internet sau să fie limitat la unele aplicații doar”, a declarat Dumitru Iordache, specialist IT.

publika.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Au crescut taxele de studii la universitățile din Republica Moldova. Care sunt cele de la USARB

Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. La Universitatea Alecu Russo din Bălți cea mai scumpă...

O fetiță din Sîngerei s-a născut în ambulanță. Nașterea a decurs fără complicații

O fetiță s-a născut în ambulanță, la data 19 iulie curent. La ora 15:33, Dispeceratul comun de urgență al...
  sursa: cursbnm.md