fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

Au dat bani pentru a vota un candidat anume la alegeri. Două persoane din nordul țării s-au adresat la poliție

Citește și:

Două persoane din nordul țării au predat benevol la poliție mijloace bănești primite în schimbul voturilor la alegerile locale.
 
Bărbatul și femeia care au venit la sediul Poliției au declarat că au primit câte 1.000 de lei de la reprezentanții unui partid politic pentru a vota în favoarea candidatului lor la Alegerile Locale Generale din 5 noiembrie.
 
Aceștia declară că s-au adresat benevol poliției fiindcă au conștientizat caracterul ilicit al faptei și au decis să predea banii, pentru a nu deveni subiecți ai răspunderii penale.

Menționăm că, corupere în alegeri constituie o infracțiune. Conform articolului 181 prim din Codul Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 37.500 de lei până la 57.500 de lei sau cu închisoare de la un an la 5 ani, aplicată persoanei fizice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...

Peste 9 milioane de lei pentru implementare unui proiect la Drochia, prin intermediul ADR Nord

Orașul Drochia va beneficia de 9,6 milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de...
  sursa: cursbnm.md