fbpx
28.3 C
Бэлць
miercuri, iulie 24, 2024

Bisericile reiau slujbele religioase cu enoriașii. Vezi care sunt restricțiile

Citește și:

Începând de duminică, 10 mai, vor fi permise slujbele religioase cu enoriașii afară. Potrivit autorităților, întrunirile vor fi desfășurate cu respectarea măsurilor de protecție.

Potrivit premierului Ion Chicu, enoriașii care vor participa la slujbe sunt obligați să poarte măști și să respecte distanța socială.

„Din data de 10 mai se permit întrunirile cu caracter religios care se vor desfășura exclusiv în aer liber cu respectarea obligatorie a tuturor cerințelor sanitar epidemelogice, a distanței sociale de minim 2 metri și purtarea obligatorie a măștilor de protecție. Pe perioada stării de urgență serviciile religioase nu vor fi însoțite de ritualuri religioase cu grad sporit de transmitere a infecției. Astfel, este interzis contactul fizic de obiectele religioase și alte ritualuri de acest gen”, a declarata Ion Chicu.

În perioada stării de urgență, preoţii din toată țara nu au putut ţine slujbe cu prezenţa enoriaşilor. Feţele bisericeşti, care nu s-au supus ordinului au fost amendate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Au crescut taxele de studii la universitățile din Republica Moldova. Care sunt cele de la USARB

Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. La Universitatea Alecu Russo din Bălți cea mai scumpă...

O fetiță din Sîngerei s-a născut în ambulanță. Nașterea a decurs fără complicații

O fetiță s-a născut în ambulanță, la data 19 iulie curent. La ora 15:33, Dispeceratul comun de urgență al...
  sursa: cursbnm.md