fbpx
31.6 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

Boris Johnson a transmis o scrisoare copiilor din Ucraina: „Nu îmi pot imagina cât de greu vă este”

Citește și:

Premierul britanic Boris Johnson le-a scris copiilor din Ucraina o scrisoare. El a subliniat că crede în victorie și i-a asigurat că nu sunt singuri.

Premierul s-a declarat „foarte trist” să vadă că nu mai sunt copii și adolescenți pe străzile din Kiev.

„Când președintele vostru mi-a arătat Kievul luna trecută, absența copiilor și a tinerilor pe străzi și parcuri m-a întristat foarte mult. După invazie, mulți dintre voi ați fost forțați să vă părăsiți casele. Ați lăsat în urmă familie, prieteni, animale de companie, jucării și tot ceea ce este familiar, căutând refugiu în stații de metrou, orașe îndepărtate și chiar în alte țări. Nu îmi pot imagina cât de greu trebuie să fi fost anul acesta pentru voi”, a scris el.

Johnson a spus că copiii ar trebui să fie mândri de țara lor, de părinți, de soldați și, mai ales, de ei înșiși, potrivit unian.net, citat de realitatea.md.

„Mulți dintre voi ați văzut sau experimentat ceva la care niciun copil nu ar trebui să fie martor. Cu toate acestea, în fiecare zi ne învățați pe toți ce înseamnă să fii puternic și demn, să ții capul sus chiar și în cele mai dificile momente”, a spus el.

Premierul a mai adăugat că copiii au „milioane de prieteni în întreaga lume”, inclusiv în Marea Britanie.

„Arburăm steaguri ucrainene peste casele noastre, birourile, bisericile, magazinele și locurile de joacă, chiar și peste propriul meu acoperiș din Downing Street, unde ferestrele sunt pline cu floarea soarelui desenate de copii britanici. Tinerii noștri vă desenează steagul în sălile de clasă și brățări galbene în culorile țării voastre”, se arată în scrisoare.

Johnson a subliniat că crede că Ucraina va câștiga acest război.

Sper din toată inima că veți putea în curând să vă întoarceți la casele voastre, la școlile voastre, la familiile voastre. Și indiferent de ce s-ar întâmpla, indiferent de cât timp va dura, noi, în Marea Britanie, nu vă vom uita niciodată și vom fi întotdeauna mândri că vă putem numi prietenii noștri”, a spus el.

Anterior a fost raportat că Johnson a amenințat Federația Rusă cu un răspuns în cazul utilizării armelor nucleare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Pe ce loc ne aflăm

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Țara noastră rămâne pe locul 152, la fel ca și în luna...

Fost rector ASEM – în cursa pentru funcția de președinte. De ce partid e susținut

Partidul Social Democrat European (PSDE) îl înaintează și-l va susține în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, pe...
  sursa: cursbnm.md