fbpx
16.4 C
Бэлць
miercuri, octombrie 4, 2023

Candu: Cine se crede Dodon de-și permite să terorizeze oamenii. Bani pentru salarii și pensii sunt

Citește și:

Deputatul grupului parlamentar „Pro-Moldova”, Andrian Candu, a venit cu o reacție pe o rețea de socializare, după ce Igor Dodon a declarat într-un briefing de presă că dacă Curtea Constituțională nu va aproba legea privind creditul rusesc de 200 milioane de euro, atunci începând cu 1 mai, nu se vor achita pensiile și salariile.

Parlamentarul îl acuză pe președintele Igor Dodon că minte cu nerușinare și creează cu bună știință panică și isterie, sperând să închidă astfel gura tuturor.

„Își permite să amenințe Curtea Constituțională și opoziția. Cine se crede Dodon de-și permite să terorizeze oamenii?! Bani pentru salarii și pensii sunt. Mulțumim Fondului Monetar Internațional care deja a transferat în conturile Republicii Moldova 235 milioane de dolari, dar și Uniunii Europene care a pus la dispoziție aproximativ 200 milioane de euro. Amintesc că mai sunt bani alocați aiurea în bugetul de stat, pentru tot felul de reparații, achiziții, costuri inutile în acest an de criză! Am identificat cel puțin 3 miliarde de lei care pot fi folosiți pentru atenuarea impactului pandemiei” a scris Adrian Candu într-o postare pe facebook.

Totodată, deputatul s-a referit și la acordul de împrumut cu Federația Rusă.

„Dacă vrea și Federația Rusă să ofere împrumut, foarte bine. Doar să fie transparente și clare condițiile. În forma în care este astăzi acordul de împrumut cu Federația Rusă, Dodon și clanul său pun la bătaie suveranitatea statului, iar banii sunt strict pentru proiectele electorale ale lui Dodon, pentru schemele și buzunarele oamenilor din anturajul pseudo președintelui și ale intereselor rușilor” se mai arată în postarea lui Candu.

Amintim că pe 23 aprilie 2020, Curtea Constituțională a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare, a Legii nr. 57 din acceași zi, pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova referitor la contractarea împrumutului de 200 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Oamenii din nordul țării despre modificările Codului Electoral: „Dacă au furat, o să mai fure”

Parlamentul a votat, astăzi 4 octombrie, în lectură finală modificările Codului Electoral. Potrivit noilor prevederi persoanele care sunt bănuite,...

/VIDEO/ ONG-uri din mai multe țări se unesc în lupta împotriva corupției. La Bălți se organizează o conferință cu invitați internaționali

Bunele practici dar și strategii comune în domeniile transparenței decizionale, prevenirii și combaterii corupție în țările Parteneriatului Estic sunt...
  sursa: cursbnm.md