fbpx
24.1 C
Бэлць
miercuri, iulie 24, 2024

UE pregătește fond comun de un trilion de euro pentru resuscitarea economiilor devastate de coronavirus

Citește și:

Liderii Uniunii Europene s-au pus de acord pentru stabilirea unui fond de 1 trilion de euro, bani care vor fi folosiți pentru reconstrucția economiilor afectate de pandemia de coronavirus, relatează CNN.

„Acest fond va fi suficient de mare, banii vor fi țintiți către sectoarele și zonele din Europa cele mai afectate”, au declarat liderii celor 27 de țări din Uniunea Europeană într-un comunicat emis după o discuție purtată prin videoconferință, joi.

Șefii de guvern din Uniunea Europeană le-au cerut oficialilor de la Comisia Europeană să vină cu propuneri detaliate referitoare la cum fondul de recuperare va fi implementat în bugetul multianual.

UE plănuiește să își mărească mugetul de la 1.2% din PIB la 2% din PIB și apoi să folosească acești bani adiționali ca garanție pentru împrumuturi de pe piețele financiare.

Întrebată de jurnaliști cât de mulți bani ar putea fi strânși, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a spus că sumele pe care le ia în considerare sunt de ordinul trilioanelor, nu miliardelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Au crescut taxele de studii la universitățile din Republica Moldova. Care sunt cele de la USARB

Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. La Universitatea Alecu Russo din Bălți cea mai scumpă...

O fetiță din Sîngerei s-a născut în ambulanță. Nașterea a decurs fără complicații

O fetiță s-a născut în ambulanță, la data 19 iulie curent. La ora 15:33, Dispeceratul comun de urgență al...
  sursa: cursbnm.md