fbpx
14.4 C
Бэлць
duminică, iunie 16, 2024

Cât ne va costa referendumul și alegerile prezidențialele din acest an

Citește și:

Comisia Electorală Centrală a aprobat, devizele estimative de cheltuieli suplimentare pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, a referendumului republican constituțional și pentru acțiunile aferente implementării parțiale a votului prin corespondență.

Astfel, devizul estimativ de cheltuieli propus pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican constituțional este de 37.566,65 mii lei, iar pentru implementarea parțială a votului prin corespondență este de 19.661,80 mii lei. Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale au fost identificați, ca fiind necesari suplimentar, 3.875,15 mii lei.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru procurarea rechizitelor de birou, a materialelor electorale, serviciilor poștale, achitarea indemnizațiilor pentru funcționarii electorali și a personalului din cadrul consiliilor electorale de circumscripție electorală, dezvoltarea și menținerea sistemelor informaționale.

Devizele estimative de cheltuieli suplimentare vor fi înaintate Guvernului Republicii Moldova pentru asigurarea alocării din bugetul de stat a resurselor financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea scrutinelor, inclusiv pentru implementarea parțială a votului prin corespondență.

Amintim că, potrivit bugetului aprobat de Comisia Electorală Centrală pentru anul 2024, devizul estimat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din acest an fost de 250.841,92 mii lei. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Primii piersici moldovenești se vând la piața din Bălți. Sunt aduși de la sud

Primii piersici moldovenești au apărut la piața din Bălți. https://www.youtube.com/embed/xtFYGBqOe4M „Piersici 35 kilogramul, moldovenești de la sud, primii piersici moldovenești, gustoși,...

Planul de activitate al Consiliului Raional Florești pentru 2024

Care sunt direcțiile prioritare de dezvoltare pentru anul 2024 ale Consiliului Raional Florești, care este bugetul instituției, dar și...
  sursa: cursbnm.md