fbpx
26.8 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

Interpolul a destructurat o rețea din Republica Moldova care a încercat ștergerea datelor fugarilor dați în urmărire internațională

Citește și:

O operațiune comună a Interpol, FBI și NCA (National Crime Agency din UK) a destructurat o rețea coordonată din Republica Moldova, cu legături în Rusia, Ucraina și Belarus, care a  încercat sabotarea celebrului sistem „Red Notice”, prin care Interpolul emite alerte referitoare la infractori sau fugari dați în urmărire internaținoală, informează Sky News. 

Patru persoane au fost arestate în cadrul operațiunii comune Interpol, FBI și NCA, conform publicației britanice. Suspecții sunt acuzați că „au plătit diverși intermediari și persoane publice din Republica Moldova pentru a-i informa pe infractori că apar în sistemul de alerte Red Notice (al Interpolului)”, după cum a declarat șefa Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova. Sumele de bani sunt de ordinul „milioanelor de euro”.

Suspecții încercau nu doar simpla informare a persoanelor aflate pe lista de alerte „Red Notice”, ci vizau inclusiv ștergerea informațiilor despre aceștia din baza de date a Interpolului. Parchetul moldovean anticorupţie a desfăşurat marţi percheziţii în cadrul unei anchete internaţionale cu privire la presupuse tentative de ştergere a unor notiţe roşii emise de către Interpol, au anunţat organizaţia şi Parchetul Naţional francez Financiar (PNF), care participă la operaţiune.

Aceste operaţiuni s-au desfăşurat în 33 de locuri în Republica Moldova. Ele au condus la plasarea în arest preventiv a patru persoane. Ancheta vizează „corupţia” unor „funcţionari” în Republica Moldova „cu privire la obstrucţionarea difuzării prin Interpol a unor alerte vizând fugari căutaţi internaţional”. Potrivit unei surse apropiate dosarului, majoritatea acestor fugari fac parte din crima organizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md