fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Cazuri noi de pestă porcină în nordul Moldovei

Citește și:

De la începutul lunii mai, în nordul Moldovei au fost înregistrate opt cazuri noi de pestă porcină africană.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, la data de 5 mai, au fost prelevate probe de la două cadavre de mistreți, depistate în apropierea localității Braniște, raionul Râșcani.

Iar la data de 7 mai – la alte șase cadavre de mistreți, din regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, ce se află de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești.

Șeful Secției sănătatea și bunăstare a animalelor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vitalie Carauş, a declarat pentru agenția de presă IPN, că focarul din „Pădurea Domnească” nu este unul nou, ci unul secundar.

Pesta porcină evoluează în rezervație din luna decembrie a anului trecut. Scopul specialiștilor este de a depista cadavrele, care pot fi o sursă de infecție.

Pesta porcină africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește rapid printre mistreți și porcii domestici. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate, pentru a preveni răspândirea bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md