fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile din Franţa

Citește și:

Noul Front Popular este o alianţă formată din socialişti, ecologişti, comunişti şi Franţa Nesupusă (LFI), formată după ce preşedintele Macron a convocat alegeri parlamentare anticipate pe 9 iunie, transmite adevarul.ro

Aceste partide s-au criticat reciproc anterior şi au unele diferenţe-cheie în ideologia şi abordarea lor. Dar au decis să formeze un bloc pentru a ţine extrema dreaptă departe de guvern.Noul Front Popular a promis să renunţe la reformele privind pensiile şi imigraţia adoptate de actualul guvern, să înfiinţeze o agenţie de salvare a migranţilor fără documente şi să faciliteze cererile de viză. De asemenea, acesta doreşte plafonarea produselor de bază pentru a combate criza costului vieţii şi creşterea salariului minim.

Potrivit rezultatelor definitive ale turului doi al legislativelor franceze, alianţa de stânga Noul Front Popular (NFP) devine prima forţă politică din viitorul parlament de la Paris, departe însă de a obţine majoritatea absolută. Pe locul doi se clasează mişcarea prezidenţială Ensemble (Împreună) iar pe trei, Adunarea Națională (RN) de extremă dreaptă. Nicio majoritate clară nu se desprinde după aceste alegeri provocate de dizolvarea decisă acum o lună de preşedintele Emmanuel Macron.

Cu 182 de mandate în viitorul parlament francez, Noul Front Popular (NFP) devine prima forţă politică. Alianţa partidelor socialist, comunist, ecologist şi Franţa nesupusă a liderului stângist Jean-Luc Mélenchon, este aşadar departe de majoritatea absolută de 289 de deputaţi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un bărbat din raionul Dondușeni s-a înecat în bazinul din propria gospodărie

Un bărbat de 36 de ani și-a pierdut viața, după ce s-a înecat în bazinul din propria ogradă. Tragedia...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a unei cauze penale de învinuire a unui deținut de 27 de...
  sursa: cursbnm.md