fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

/VIDEO/ Operațiune de amploare în nordul țării. Zeci de conducători au fost sancționați

Citește și:

Operațiune de amploare în nordul țării. Sute de conducători au fost stopați pentru verificarea actelor, dar și pentru a identifica șoferii nedisciplinați. Acțiunile au fost organizate de către direcția de patrulare nord în comun cu grupul moto al INSP, pentru a depista șoferii motocicletelor care conduc fără acte, dar și cei în stare de ebrietate.

Acest minor a fost somat să oprească pe o stradă din satul Pepeni din raionul Sîngerei, tânărul însă a luat-o la sănătoasa când a observat oamenii legii.

„De ce nu vă stopați la cerințele legale ale poliției? Aveți vreun document? Nu am nimic. De ce fugiți de poliție este întrebarea mea? Constă întrebarea în viață sau în ce constă? Câți ani ai dumitale? 16. Și dacă pățeai ceva?”

Iar acest căruțaș a fost stopat în raionul Edineț. Deși bărbatul a negat că ar fi consumat băuturi alcoolice, polițiștii l-au verificat cu aparatul drager pentru a determina concentrația de alcool în sânge.

„– Ce ați servit? Apă. – Numai apă? Da, venim de la viței. – Nu ați servit nimic? Nu. – Ați servit ceva sau nu ați servit nimic? O bere. – Numai o bere? Da.”

Un alt conducător a fost stopat pe o stradă din satul Soloneț din raionul Soroca.

„4-5 secunde, ajunge, ai servit sau nu? Da, am băut 150 de grame. – Unde te-ai pornit? Acasă, eu trăiesc aici alături. – 1.00. Ia ca îi 1.”

Scopul operațiunii este de a diminua numărul accidentelor rutiere cu implicarea motocicliștilor și conducătorilor în stare de ebrietate.

ANDREI VATAGA, ofițer superior în cadrul secției coordonare operațională a direcției patrulare Nord: „Pe întreg teritoriul Moldovei se desfășoară operațiunea cu privire la organizarea și desfășurarea pe teritoriul țării, activități orientate la prevenirea accidentelor în traficul rutier, astfel de către angajații direcției de patrulare nord, în comun cu grupul moto al INSP, pe teritoriul deservit au fost organizate un șir de măsuri pentru diminuarea situației accidentare pe teritoriul de nord.”

Timp de 2 zile cât s-a desfășurat operațiunea, la parcarea specială au fost ridicate 25 de motociclete, 22 de automobile, iar 12 șoferi au fost înlăturați de la volan după ce au condus în stare de ebrietate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md