fbpx
13.6 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

CET-Nord confirmă datoria de 100 de milioane de lei față de Moldovagaz

Citește și:

Societatea pe Acțiuni „CET-Nord” confirmă existența datoriei în valoare de 100 milioane lei față de furnizorul de gaze naturale, Moldovagaz. Această datorie a apărut în urma unor dificultăți întâmpinate în anul 2022, în principal ca urmare a majorării semnificative și bruște a prețurilor gazelor naturale.

În prezent, datoriile curente sunt achitate conform termenilor prevăzuți în contractul cu Moldovagaz.

„Principalele motive care au contribuit la formarea deficitului tarifar includ ajustarea întârziată a prețurilor și tarifelor aferente activității noastre reglementate. Pentru a soluționa această problemă și pentru a ajunge la o înțelegere cu furnizorul nostru, S.A. „CET-Nord” colaborează activ cu instituțiile competente ale statului, precum și cu Moldovagaz. În acest sens, Agenția Proprietății Publice a înființat un grup de lucru, din care fac parte reprezentanții CET-Nord și Moldovagaz, cu scopul de a identifica un mecanism de achitare a datoriei într-o manieră sustenabilă și eficientă”, se arată în comunicatul S.A. „CET-Nord”.

În ceea ce privește atenționarea cu privire la deconectarea instalațiilor de gaze naturale ale consumatorilor, aceasta poate fi pusă în aplicare doar în limitele cadrului normativ existent. Conform Hotărârii de Guvern 207/2019 pentru aprobarea Regulamentului privind situațiile excepționale pe piața gazelor naturale și a Planului de acțiuni pentru situații excepționale pe piața gazelor naturale, CET-Nord se încadrează în categoria consumatorilor de gaze naturale protejați.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md