fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Comerțul în porturile Ucrainei, blocat. Zelenski cere măsuri pentru deblocarea acestora

Citește și:

Comerțul în porturile Ucrainei este blocat, a declarat președintele Volodimir Zelenski, care a cerut comunității internaționale să ia măsuri imediate pentru ca transporturile de grâu să poate fi reluate, iar o criză alimentară globală să fie, astfel, prevenită, scrie Reuters, citat de Digi24.ro.

Volodimir Zelenski a făcut aceste comentarii după ce a vorbit cu președintele Consiliului European Charles Michel, care se afla în vizită la Odesa – principalul port de la Marea Neagră pentru exportul de produse agricole, unde rachetele au lovit locuri turistice și au distrus mai multe clădiri luni.

„Niciun port nu funcţionează în Odesa. Probabil că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în Odesa după al Doilea Război Mondial”, a spus el, precizând că viaţa obişnuită legată de activitatea maritima este blocată de Rusia, şi acest lucru afectează nu numai Ucraina.

„Fără exporturile noastre agricole, zeci de ţări din diferite părţi ale lumii sunt deja în pragul penuriei de alimente. Şi în timp, situaţia poate deveni de-a dreptul teribilă. Politicienii discută deja despre posibilele consecinţe ale crizei preţurilor şi ale foametei din Africa şi Asia. Aceasta este o consecinţă directă a agresiunii ruse, care poate fi depăşită numai împreună – de toţi europenii, de întreaga lume liberă. Poate fi depăşită punând presiune asupra Rusiei, forţând efectiv Rusia să oprească acest război ruşinos”, a mai spus Volodimir Zelenski. 

Ucraina a fost al patrulea exportator mondial de porumb în sezonul 2020 – 2021 și al șaselea pentru exportul de grâu, potrivit datelor Consiliului Internațional pentru Cereale. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md