fbpx
1.5 C
Бэлць
luni, decembrie 4, 2023

Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Uniunea Europeană

Citește și:

„Comisia Europeană recomandă Consiliului UE să demareze negocierile de aderare” este declarația făcută în urmă cu puțin timp de Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferințe de presă organizate împreună cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Olivér Várhelyi. 

Consiliul European va trebui să ia o decizie finală în acest sens la reuniunea din 14 – 15 decembrie.

“Noi, Parlamentul European, suntem uniți în a susține începerea negocierilor de aderare. Este, în primul rând, în interesul de securitate al Europei să accelerăm integrarea europeană a Moldovei. În plus, este un moment foarte bun în relația UE – Republica Moldova pe care nu trebuie să-l ratăm”, a scris Mureșan.

El a specificat că actuala conducere proeuropeană a țării noastre “a reușit, în ultimii doi ani, mai multe progrese în domeniul reformelor decât au reușit toate guvernele precedente la un loc”.

„În același timp, Uniunea Europeană și statele membre sunt mai hotărâte decât oricând să sprijine Republica Moldova: am mobilizat, în ultimii doi ani, peste 1,2 miliarde de euro sub formă de asistență financiară europeană pentru Moldova; totodată, am oferit Republicii Moldova acces la mai multe programe și agenții europene care aduc țării beneficii concrete și imediate. De aceea, consider că începerea negocierilor de aderare trebuie să fie decizia firească acum, la final de an. În același timp, o eventuală decizie pozitivă a Consiliului European în luna decembrie trebuie urmată cât mai repede de prima conferință interguvernamentală de negociere UE – Moldova”, a adăugat europarlamentarul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Un parc lăsat în paragină din orașul Cupcini ar putea deveni zonă de agrement, cu ajutorul Poloniei

Un parc de la marginea orașului Cupcini, care se află în paragină, ar putea fi renovat în următorii ani....

La Bălți se va desfășura workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”. Cum poți participa

Asociația pentru Politica Externă (APE) invită toți doritorii la workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”.  Data:...
  sursa: cursbnm.md