fbpx
23.5 C
Бэлць
marți, iulie 23, 2024

Coridoare umanitare deschise în mai multe orașe din Ucraina pentru evacuarea civililor. Vicepremier: Sper ca Rusia să înceteze focul

Citește și:

Mai multe coridoare umanitare din oraşe şi sate ucrainene inclusiv din portul asediat Mariupol (sud) vor fi deschise sâmbătă pentru ca civilii să poată pleca, a anunţat viceprim-ministrul ucrainean Irina Vereşciuk, scrie digi24.ro.

Ea a adăugat că speră ca Rusia să respecte o încetare a focului pentru a permite această evacuare, informează Reuters.

Irina Vereşciuk a spus că Ucraina intenţionează să evacueze locuitorii mai multor oraşe şi sate din regiunile Kiev şi Sumî, precum şi din alte zone unde au loc lupte.

„Sper ca lucrurile să meargă bine, toate rutele planificate vor fi deschise şi (sper) că Rusia îşi va îndeplini obligaţiile de a garanta regimul de încetare a focului”, a declarat Vereşciuk într-o înregistrare video.

Eforturile de a asigura trecerea în siguranţă a locuitorilor din Mariupol au eşuat în mod repetat în această săptămână.

Sâmbătă dimineață, sirenele au răsunat în majoritatea orașelor ucrainene, îndemnând oamenii să caute adăposturi, a informat presa locală, după ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că războiul a atins un „punct de cotitură strategică”.

Forțele ruse păreau să se regrupeze, posibil pentru o nouă ofensivă care ar putea viza capitala Kiev în câteva zile, a anunțat vineri ministerul britanic al apărării. Într-o actualizare de sâmbătă, se arată că luptele în nord-vestul capitalei au continuat, iar orașele Harkov, Cernihov, Sumî și Mariupol au fost bombardate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Captură de droguri de peste un milion de lei în raionul Cahul

Captură de droguri de peste un milion de lei, depistată în raionul Cahul. 5 kg de marijuana și 15...

Kamala Harris va folosi o piesă a cântăreței Beyoncé ca imn în campania pentru alegerile prezidențiale

Beyoncé a autorizat-o pe Kamala Harris, care candidează pentru a-l înlocui pe Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA,...
  sursa: cursbnm.md