fbpx
17.3 C
Бэлць
marți, aprilie 16, 2024

Cum arată mega-iahturile de lux, în valoare de peste două miliarde de dolari, ale apropiaților lui Putin

Citește și:

Valoarea navelor de lux aparținând oligarhilor ruși, confiscate de statele europene de la începerea războiului din Ucraina, a depășit cu mult două miliarde de dolari. Ultimul dintre ele este considerat cel mai mare iaht din lume și este evaluat la peste 600 de milioane de dolari, scrie digi24.ro. 

Vasul Dilbar, botezat în onoarea mamei lui Alișer Usmanov, a fost confiscat de autoritățile germane. Asta după ce au stabilit că proprietarul vasului este Alișer Usmanov, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia și un apropiat al președintelui Putin.

Nava de lux are 156 de metri lungime, 16.000 de tone și este cel mai mare iaht cu motor din lume după volum. Are două heliporturi și cea mai generoasă piscină interioară instalate vreodată pe un iaht.

Valoarea sa este estimată la cel puțin 600 de milioane de dolari, cu un cost de funcționare de 60 de milioane de dolari pe an.

Spania a confiscat patru iahturi de lux, printre care Lady Anastasia, evaluat la 8 milioane de dolari, deținut de Alexander Mikheev, cu afaceri în domeniul exportului de armament.

Cel mai valoros vas blocat de autoritățile spaniole este însă Crescent, evaluat la aproape 470 de milioane de dolari. A fost confiscat pe motiv că este deținut prin intermediari de Igor Sechin, considerat al doilea cel mai important om din Rusia, după Vladimir Putin.

Sechin a pierdut și în Franța un vas de lux. E vorba despre Amore Vero, un iaht de 120 de milioane de dolari care poate găzdui până la 14 persoane în 8 cabine de lux, are la bord piscină și heliport. Vasul are o poveste interesantă – produs în 2013, se numea inițiel Princess Olga, în onoarea celei de-a doua soții a magnatului rus. A fost însă redenumit în 2017, după divorțul celor doi.

În Italia sunt confiscate trei vase de lux. Cel mai scump, numit pur și simplu A, este evaluat la 575 de milioane de dolari și îi aparține lui Andrey Melnichenko, care și-a construit averea de milioane din producția de îngrășăminte agricole. Vasul său de lux e considerat cel mai mare de acest tip din lume și unul dintre cele mai scumpe construite vreodată.

Tot în Italia, Gennady Timchenko a pierdut vasul Lena, confiscat în portul Sanremo. Evaluat la 55 de milioane de dolari, iahtul a fost construit în 2010, are dotări de lux pentru 10 oaspeți. Timchenko e unul dintre cei mai vechi aliați ai președintelui rus Vladimir Putin, așa că nu e de mirare că e pe lista sancțiunilor impuse de lumea occidentală.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md