fbpx
10.6 C
Бэлць
vineri, februarie 23, 2024

/VIDEO/ Oamenii de știință au creat un material care poate recupera obiectele înghițite accidental

Citește și:

Robotul magnetic, ce a fost fabricat din noroi, poate intra în corp și recuperează obiectele pe care oamenii le înghit din greșeală. Aceasta este cea mai nouă creație a cercetătorilor de la Universitatea chineză din Hong Kong, scrie jurnal.md.

Robotul se mișcă asemenea unui melc și a fost proiectat pentru a putea intra în sistemul digestiv, cu scopul de a căuta obiectele străine ce au intrat în acesta. Nămolul din care a fost alcătuit conține particule magnetice și ar reprezenta un ajutor uriaș în ceea ce privește sistemul medical.

Acesta se poate strecura, cu foarte mare ușurință, prin spațiile extrem de înguste și poate înconjura obiectele mici. Mai mult decât atât, robotul are și proprietăți de autovindecare și, potrivit celor care l-au inventat, este un bun conductor electric ce poate ajuta la interconectarea electrozilor.

Robotul magnetic este alcătuit din particule ce pot fi ingerate

„Scopul final este de a-l folosi ca pe un robot”, a spus co-creatorul slime-bot-ului, Li Zhang, pentru The Guardian, citează Global News.

Alcoolul polivinilic de rășină, detergentul borax și particulele de magneți de neodim sunt componentele principale ale robotului magnetic, iar particulele de magnet sunt detoxificate printr-un strat de siliciu, ceea ce garantează posibilitatea folosirii lor în interiorul organismului uman.

Cu toate că invenția ar putea fi extrem de utilă, oamenii din mediul online s-au dovedit a fi destul de reticenți cu privire la aspectul robotului. „Cred că, mai degrabă, aș prefera ca ceea ce a fost înghițit să treacă în mod natural decât să ingerăm așa ceva”, a scris Dave Walsh pe Twitter.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber

Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a...

/VIDEO/ „Ce-ai făcut măi Manoil?” Bunica adolescentului din Sîngerei, care și-ar fi pus capăt zilelor, în lacrimi

„L-a luat așa de tinerel, că eu merg iaca pe 90 și mai bine eu mă hodineam și el...
  sursa: cursbnm.md