fbpx
12.5 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Cum puteți beneficia de alocații suplimentare la implementarea măsurilor de eficiență energetică

Citește și:

Centrul Național pentru Energie Durabilă îndeamnă proprietarii de locuințe care intenționează să aplice pentru finanțare la Programul Fondului pentru Eficiență Energetică în Sectorul Rezidențial din Moldova (FEERM), să se înscrie pe platforma compensatii.gov.md până pe 25 martie curent, ultima zi în care sistemul informațional va fi deschis pentru depunerea cererilor în sezonul rece 2023-2024.

În procesul de finanțare în cadrul FEERM se va ține cont de gradul de vulnerabilitate energetică atribuit familiilor, acesta va servi drept bază la calcularea contribuției pe care urmează a fi achitată de către potențialii beneficiari.

Potrivit proiectului Programului FEERM, grantul constituie cel mult 70% din valoarea investiției eligibile și nu poate depăși plafonul maxim de finanțare stabilit în conformitate cu produsul de finanțare aplicabil pentru fiecare categorie de beneficiar. În cazul gospodăriilor vulnerabile, suma alocației va constitui cel mult 90% din valoarea contribuției beneficiarului și va fi corelată cu categoria de vulnerabilitate energetică a gospodăriei vulnerabile din care face parte proprietarul respectiv. 

Prin urmare, înregistrarea pe platforma compensatii.gov.md și obținerea gradului de vulnerabilitate energetică devin pași esențiali pentru proprietarii de locuințe care doresc să beneficieze de sprijinul oferit de FEERM prin intermediul asociațiilor de locatari.

Menționăm că FEERM reprezintă un efort susținut al autorităților moldovenești pentru îmbunătățirea eficienței energetice în sectorul rezidențial, oferind sprijin financiar și tehnic pentru implementarea unor măsuri precum izolarea termică a locuințelor, înlocuirea sistemelor de încălzire sau instalarea de echipamente eficiente energetic.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md