fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Curtea de Apel Comrat a anulat decizia care permite utilizarea panglicii Sfântului Gheorghe în Găgăuzia

Citește și:

Curtea de Apel Comrat a anulat legea Adunării Populare prin care se permitea utilizarea panglicii Sfântului Gheorghe pe teritoriul Găgăuziei.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 5 mai, de către judecătorul Mironov Andrei, la depunerea unei sesizări asupra acestui act de către Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat Comrat. Hotărârea Curții de Apel Comrat poate fi atacată în instanța supremă în termen de 15 zile.

Amintim că pe 29 aprilie, Adunarea Populară din Găgăuzia a adoptat cu votul unanim legea privind „Simbolurile Victoriei pe teritoriul Găgăuziei” care permite confecționarea, păstrarea și purtarea panglicii Sfântului Gheorghe pe teritoriul autonomiei. Iar pe 3 mai, legea respectivă a fost promulgată de către bașcanul autonomiei, Irina Vlah.

Anterior, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a declarat că „decizia Adunării Populare din Găgăizia privind purtarea panglicii bicolore conține toate aparențele unui act ilegal”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md