fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

Un administrator și un contabil-șef al unei companii din Edineț, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală de nouă milioane de lei

Citește și:

Un administrator și un contabil-șef al unei companii agricole din Edineț au fost trimiși pe banca acuzaților pentru evaziune fiscală de peste nouă milioane de lei, comisă în anul 2017.

Cei doi sunt un bărbat și o femeie, ambii cu studii superioare, cu vârste de peste 40 de ani. Aceștia sunt învinuiți de faptul că, timp de un an, au declarat autorităților statului date vădit denaturate despre cheltuielile companiei. Potrivit legii, pentru faptele investigate, în judecată este trimisă și compania, ca persoană juridică.

Cauza penală a fost pornită în martie 2019, urmare a unui control planificat al Serviciului Fiscal de Stat pentru anii 2014 – 2018, prin metoda verificării totale. Rezultatele acestuia au fost contestate de companie, inclusiv la Curtea Supremă de Justiție, care însă le-a menținut și, deci, constituie o probă importantă în dosarul instrumentat direct de către procurori. În cadrul urmăririi penale, compania a achitat obligațiunile fiscale constatate de peste nouă milioane de lei.

Compania are în Moldova o activitate de peste șapte ani. Învinuiții și-au încetat activitatea în companie, însă au fost invitați de oamenii legii pentru audieri și puși sub învinuire. Totuși, aceștia nu și-au recunoscut vinovăția pe parcursul urmăririi penale.

Potrivit legii penale, evaziunea fiscală de care cei doi sunt învinuiți se pedepsește cu amendă de 250.000 la 350.000 lei sau cu închisoare de până la 5 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. Iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 500.000 la 800.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-Ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții organizației Crucea Roșie

Sprijinul oferit de organizația Crucea Roșie persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, inclusiv refugiaților, a fost discutat de prim-ministrul Dorin...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 18 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md