fbpx
23.1 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

De la 1 octombrie, salariile personalului medical vor fi majorate cu 15 %

Citește și:

Veniturile, cât și cheltuielile FAOAM vor fi majorate cu aproximativ 399 de milioane de lei sau 12,8 %. În mare parte, majorarea cheltuielilor este necesară pentru a crește cu 15 % salariile personalului medical din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, începând cu data de 1 octombrie 2023.

„Toți lucrătorii medicali – medici, asistente medicale și medici rezidenți vor primi sporul salarial de 15 la sută, cei care sunt finanțați din FAOAM. Medicii rezidenți, de asemenea, vor primi un spor de 15 % la plățile pentru gărzile de noapte. Din acest punct de vedere, este un spor substanțial, nu atât cât am dori, dar este echivalent cu posibilitățile actuale ale statului”, a precizat vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Adrian Belîi.

De asemenea, vor fi cheltuite peste 69 de milioane de lei pentru procurarea de servicii medicale pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu AVC acut, precum și în cadrul programelor speciale.

Proiectul de modificare a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală a fost elaborat în urma analizei indicatorilor fondurilor pe parcursul anului, precum și în baza priorităților stabilite pentru acordarea serviciilor medicale necesare populației.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md