fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Spitalul principal din Gaza va mai avea electricitate doar pentru cel mult 24 de ore

Citește și:

Principala unitate medicală din Gaza, Spitalul Al-Shifa, are suficient combustibil doar pentru a face să funcționeze generatoarele timp de 24 de ore, a anunțat joi organizația Medici fără frontiere, transmite antena3.ro

„Fără electricitate, mulți pacienți vor muri”, a declarat Guillemette Thomas, coordonatorul medical al organizaţiei din Palestina, cu sediul la Ierusalim.”

Mii de persoane au fost rănite în Gaza începând cu 7 octombrie, în urma atacurilor aeriene ale armatei israeliene, drept răspuns la atacurilor teroriste ale Hamas.
  
„Cred că acești oameni sunt în mare pericol să moară în următoarele ore, pentru că devine imposibil să primească asistență medicală”, a mai precizat Thomas.

Thomas a avertizat că pacienții din secțiile de terapie intensivă, neonatologie și cei care folosesc aparate de asistență respiratorie sunt deosebit de expuși.

„Pacienții cu boli cronice, cum ar fi diabetul și cancerul, și femeile însărcinate sunt, de asemenea, în pericol din cauza unei penurii generale de medicamente”, a explicat Guillemette Thomas.

Spitalul Al Shifa – unde Medici fără frontiere oferă de ani de zile îngrijiri pentru pacienții cu arsuri – este unul dintre puținele locuri din Gaza în care a mai rămas curent electric, iar în prezent tratează, de asemenea, victimele exploziei de marți de la spitalul baptist Al Alhi.
   
Mii de palestinieni se adăpostesc, de asemenea, la spitalul Al-Shifa, deoarece oamenii au mers acolo în căutarea unui refugiu sigur împotriva bombardamentelor constante. 

Reprezentanţii organizaţiei au declarat că este vital ca spitalele să funcționeze din nou și că trebuie să se garanteze încetarea regulată a focului pentru a se putea aduce combustibil și medicamente în spitale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md