fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

Din 1 ianuarie, pensiile vor fi reexaminate. Care persoane sunt eligibile

Citește și:

De la 1 ianuarie 2024, se reexaminează pensiile pentru limita de vârstă stabilite după 1 ianuarie 2019 pentru un stagiu de cotizare mai mare de doi ani, cât şi pensiile reexaminate la etapele anterioare în cazul în care persoanele au mai realizat un stagiu de cotizare de cel puțin doi ani.

Totodată, de la 1 ianuarie 2024 se reexaminează şi pensiile de dizabilitate stabilite până la 1 ianuarie 2022, cu condiţia că persoanele au realizat un stagiu de cotizare de la doi ani până la șapte ani.

Cererile de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă şi dizabilitate pot fi depuse, începând cu 01 ianuarie 2024, în formă electronică prin utilizarea serviciului „e-Cerere. Reexaminare pensieˮ, care poate fi accesat pe pagina web-oficială cnas.gov.md şi portalul guvernamental servicii.gov.md.

Cererea de reexaminare a pensiei se examinează în termen de 60 de zile de la data depunerii şi pensia reexaminată se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-Ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții organizației Crucea Roșie

Sprijinul oferit de organizația Crucea Roșie persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, inclusiv refugiaților, a fost discutat de prim-ministrul Dorin...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 18 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md