fbpx
11.8 C
Бэлць
vineri, aprilie 19, 2024

/DOC/ VIDEO/ Maxim Calmațui, câștigătorul concursului pentru șefia DRCD, învinuit de fals în acte

Citește și:

Maxim Calmațui, învingătorul concursului pentru șefia DRCD a fost învinuit de fals în acte de mai mulți consilieri.

Consilierul Partidului Acțiunii și Solidarității, Iurie Beșliu și consiliera Partidului Schimbării, Cristina Craevscaia-Derenova au acuzat învingătorul concursului pentru șefia întreprinderii municipale Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți de fals în acte.

Potrivit acestora, în cadrul concursului, de candidat nu au fost prezentate actele originale despre studiile și experiența acestuia. Totodată, acesta nu a prezentat o traducere apostilată a actelor, doar o copie simplă.

Potrivit consilierilor, cea mai mare încălcare admisă de acesta este faptul că conform regulamentului, directorul unei întreprinderi municipale ar trebui să aibă o experiență managerială de minim 4 ani.

„Funcția de diriginte de șantier nu întrunește elementele unei funcții manageriale și anume planificare, conducere, organizare, control și delegare”, a declarat Iurie Beșliu, consilieri PAS.

Membrilor comisiei i-au fost prezentate acte și un contract de muncă fals. Domnul Calmațui ar fi prezentat un contract de muncă cu o firmă norvegiană în care ar fi fost angajat în calitate de diriginte de șantier. El a lucrat în această firmă, doar că nu în calitate de diriginte de șantier”, a declarat consiliera Partidului Schimbării, Cristina Craevscaia-Derenova.

„Contractul pe care vi l-a prezentat este fals, ștampila nu corespunde, semnătura nu este originală și salariul prezentat în contract nu este adevăr. Permanent era în conflict cu administrația, iar din acest motiv contractul cu el a fost întrerupt în spetembrie”, a declarat Roman Bețișor, directorul companiei în care a fost angajat Maxim Calmațui.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un conațional bănuit în organizarea migrației ilegale, reținut în flagrant

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Otaci împreună cu ofițerii de investigații a DR Nord au destructurat un grup...

/VIDEO/ La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri

La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri pentru cei care vor să-și inițieze o...
  sursa: cursbnm.md