fbpx
18.6 C
Бэлць
vineri, aprilie 12, 2024

/VOX POP/ Potrivit statisticilor salariul bărbaților este cu 15,5 mai mare decât al femeilor. Ce zic bălțenii despre această discrepanță

Citește și:

Potrivit BNS, în 2022, femeile au câștigat, în medie, cu 15,5 % mai puțin decât bărbații

„Lucrezi fizic mai greu și gata.“

„Așa statul decide. Oricum e după funcție și răsplată, cred că funcția la doamne nu este așa de înaltă ca la un bărbat. Eu cred că cu timpul se echilibrează și cred că salariul ar fi normal să fie mai mare și la doamne.”

„Considerăm că lucrul este mai greu, mai responsabil”.

Potrivit bălțenilor, totul depinde de domeniul în care activează persoanele

„Desigur că pledez pentru o echitate în ceea ce privește drepturile sociale, cunosc această situație și pledez ca să fie salariile echitabile atât pentru bărbați cât și pentru femei. Nu văd de ce ar trebui să fie discriminare pe acest palier.”

„ Unde eu am lucrat, la cadastru, salariile erau conform lucrului. Dacă eu lucram mai mult și salariul era mai mare. În alte organizații tot văd că femeile nu sunt supărate, nu văd în ce domenii femeile ar primi mai puțin decât bărbații.”

„Nu prea cred. Nu toate femeile au salariu mai mic. De exemplu, eu și soțul meu avem salariul aproape la egal. Poate în instituții ca să spun așa, că funcțiile de vârf sunt ocupate de bărbați, nuștiu din ce cauză, nu îmi explic încă, poate din acest motiv salariile deja la funcțiile de vârf sunt mai mari.”

„Sunt și doamne care au un salariu destul de bunișor, aș spune. Poate bărbații au un job care le pune viața în pericol și de asta salariul este mai mare.”

Conform statisticilor, câștigul salarial mediu lunar brut al femeilor în 2022 a constituit 9618,4 lei, iar al bărbaților – 11380,7 lei.

„Bălți se consideră capitala de nord a țării. Eu consider că trebuie să avem aceleași salarii ca și în capitala Găgăuziei, Transnistriei, Chișinăul. Trebuie să fie aceleași salarii, chiar și la o servitoare. Cum câștigă la Chișinău, așa și aici.”

Rata de ocupare a posturilor de muncă, în 2022 a fost de 48,5% în rândul femeilor și 51,5% în rândul bărbaților.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md