fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

Doi deținuți din penitenciar, condamnați la încă 10 ani. Au obținut prin escrocherie 20 de mii de euro de la o femeie

Citește și:

Doi deținuți din penitenciarul din Taraclia au fost condamnați la încă 10 și 8 ani de închisoare, după ce au lăsat fără 20 de mii de euro o prietenă virtuală a unuia dintre ei. 

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, schema a fost implementată de doi colegi de celulă din Taraclia, cu vârste de 30 și 32 de ani. Inițiatorul a indicat un nume fals precum și o imagine falsă, în care se dădea drept un bărbat sportiv. După avansarea discuțiilor, acesta i-a comunicat că a crescut fără părinți, iar datele indicate în profil ar fi fost cele din perioada în care își crease contul în acea rețea de socializare, când era în acel stat. Ulterior, acesta ar fi devenit un om de afaceri în Moldova.

Relația virtuală a acestora a durat aproximativ un an. După prima săptămână de comunicare, acesta a insistat asupra comunicării telefonice, dar și pe alte platforme conectate la internet, însă fără folosirea apelurilor video.

Ulterior, femeia a fost contactată de către cel de-al doilea condamnat, care a pretins că este prietenul iubitului ei, care ar fi fost spitalizat în urma unui accident și are nevoie de un împrumut, pentru o intervenție chirurgicală. Victima a transferat inițial în două tranșe $4000, apoi au urmat alte sume solicitate – în total 12 transferuri, timp de un an. Banii au fost transferați unei alte persoane, aflate la libertate, așa cum complicele ar fi motivat că-și pierduse actele de identitate și nu putea primi el direct transferul.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a obținut în instanța de judecată condamnarea deținuților la 10 și 8 ani de închisoare, și încasarea prejudiciului de peste 400.000 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md