fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/ Singurul loc din țara noastră unde poate fi admirat zimbrul. Cât costă întreținerea animalelor la Pădurea Domnească

Citește și:

Rezervația Naturală „Pădurea Domnească” din apropierea satului Moara Domnească este singurul loc din țara noastră unde poate fi admirat zimbrul. Fiind un simbol al țării, în anul 2005 s-a decis ca în țara noastră să fie adusă o pereche de zimbri.

SERGIU MOVILEANU, Directorul rezervației naturale „Pădurea Domnească”, „Ne aflăm la zimbrăria din cadrul rezervației naturale „Pădurea Domnească”, acest obiectiv turistic a fost creat în 2005, când au fost aduși pentru reclimatizare zimbrului în Republica Moldova, au fost aduși din Polonia 3 exemplare, 2 femele și un mascul.”

Zimbrăria se întinde pe o suprafață de 32 ha. Anual, aceasta este vizitată de mii de turiști.

SERGIU MOVILEANU, Directorul rezervației naturale „Pădurea Domnească”, „Zilnic vin turiști, atât din țară cât și din străinătate, copii în perioada de vacanță sunt organizate de către școli. Din animale mai sunt 3 măgari întreținuți în vecinătate, care prezintă interes pentru vizitatori, sunt păsări întreținute, sunt porumbei, fazani care tot reprezintă, niște sculpturi făcute de sculptori din regiune.”

La moment aici trăiesc nouă zimbri.

SERGIU MOVILEANU, Directorul Rezervației Naturale „Pădurea Domnească”, „Pentru întreprindere sunt cheltuieli în jur de 400-500 mii lei anual,  paza asigurată permanent de către 4 persoane în schimburi, hrana complimentară și hrana care o acordăm.”

Pe lângă zimbri, la Pădurea Domnească se pot găsi și alte specii de animale.

SERGIU MOVILEANU, Directorul rezervației naturale „Pădurea Domnească”, „Din animale mai sunt 3 măgari întreținuți în vecinătate, care prezintă interes pentru vizitatori, sunt păsări întreținute, sunt porumbei, fazani care tot reprezintă, niște sculpturi făcute de sculptori din regiune.”

Zimbrăria își are poarta deschisă pentru vizitatori în fiecare zi. Un bilet pentru copii costă 30 de lei și 50 de lei pentru maturi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...

SUA critică decizia Spaniei, Irlandei şi Norvegiei de a recunoaşte Palestina ca stat

Casa Albă a dezaprobat, miercuri, decizia pe care Spania, Irlanda şi Norvegia au luat-o de a recunoaşte formal Palestina...
  sursa: cursbnm.md