fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

Două medalii de bronz la Jocurile Mondiale de para judo

Citește și:

Sportivii Oleg Crețul și Ion Basoc au participat cu succes la Jocurile Mondiale Paralimpice de Judo de la Birmingham, Marea Britanie, obținând două medalii de bronz. 

Maestrul Emerit al Sportului Oleg Crețul a concurat la categoria de greutate până la 90 kg, reușind să-l învingă în luptele preliminare pe Andre Watson (SUA), după care – într-o pătrime, pe Turgun Abdiev (Uzbekistan). În finală sportivul nostru a cedat reprezentantului Braziliei, De Silva Cavalcante. În lupta pentru medalia de bronz Oleg Crețul l-a învins pe reprezentantul din Kazahstan, Arstanbekov B.

Ion Basoc, Maestru Internațional al Sportului, elevul lui Oleg Crețul a evoluat la categoria de greutate +90 kg. În luptele preliminare, sportivul l-a învins pe Oscar Aguirre (Mexico), în cea de-a doua luptă a cedat liderului mondial din Brazilia, De Arujo W. Ulterior, în recalificări, Ion l-a învins pe reprezentantul Franței, Raboteur R. și în lupta pentru medalia de bronz la câștigat pe QI, Jilong din China. Astfel Ion Basoc devine în  premieră medaliat cu bronz la această competiție. 

„Performanța sportivilor noștri la nivel internațional este o mărturie a dedicării, perseverenței și spiritului de competiție. Oleg, Ion și toată echipa ne-au demonstrat încă o dată că prin efort și determinare, orice vis devine realitate”, susține Sergiu Gurin, secretar de Stat al Ministerului Educației și Cercetării.

Ministerul Educației și Cercetării va onora performanțele remarcabile ale sportivilor și antrenorului Vitalie Gligor cu premii bănești la Gala Sportului, eveniment care  va avea loc la sfârșitul anului curent. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md