fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

Alaiba după protestul patentarilor: „Bălțiul e pe la coadă. Politicieni de opoziție cu discursuri electorale”

Citește și:

„Pe când alte orașe se apropie de 100% de conformare, la Bălți lumea așteaptă…ceva. Și nu trece la Activitate Independentă. Bălțiul e pe la coadă”, a scris ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, după protestul patentarilor de marți.   

„Asta nu e din cauza oamenilor, ci din cauza politicienilor populiști, oportuniști, care pun la bătaie soarta oamenilor pentru a rupe două voturi în plus. Alt motiv din care de ce la Cahul e posibil, iar la Bălți nu e posibil, nu există. Oamenii în piețe sunt aceiași. Politicienii noștri sunt diferiți.

În timp Cahulul e printre lideri, Bălțiul e la coadă. Ce e atât de diferit între oamenii din aceste două orașe? Nimic. Suntem cu toții aceiași oameni. Mă adresez oamenilor: vă rog, nu credeți minciunilor. Reforma este în plină implementare, nimic nu se anulează. Mergeți MÂINE, luați un aparat de casă, faceți actele, solicitați banii până la 31 august ca să puteți beneficia de compensația de până la 10 mii de lei” a scris ministrul.

Menționăm că marți, 22 august, a avut loc un nou protest al patentarilor la Bălți. Primarul Nicolai Grigorișin, care a fost prezent, s-a dat în spectacol și nu i-a permis șefului Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat să le explice oamenilor de ce e nevoie să aibă aparate de marcat.

Într-un comentariu pentru TV Nord, Grigorișin a spus: „Dacă noi avem o singură țară, de ce în Găgăuzia s-a decis că se poate patentă, dar în Bălți nu se poate. Dați-ne și nouă așa autonomie ca în Bălți să avem tot patente.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md