fbpx
17.3 C
Бэлць
marți, aprilie 16, 2024

Episcopia de Bălţi oferă, în acest an de studii, 41 de burse pentru studenţi și liceeni. Cum o poți obține

Citește și:

Episcopia de Bălţi oferă, în acest an de studii, 41 de burse pentru studenţi și liceeni. 20 burse „Mitropolit Visarion Puiu” şi 21 burse „Mecena Vasile Stroescu” studenţilor și liceenilor de la instituţiile de învăţământ din jurisdicţia Episcopiei de Bălţi.

Bursa „Mitropolit Visarion Puiu” este în valoare de 850 lei, iar bursa „Mecena Vasile Stroescu” – de 700 lei şi sunt oferite studenţilor și liceenilor harnici la învăţătură, dar care vin din familii cu venituri modeste. Bursele sunt oferite pentru zece luni ale anului de învăţământ.

Episcopia de Bălți oferă aceste burse al patrulea an consecutiv. În anul de învățmânt 2020-2021, Episcopia de Bălţi a oferit 32 de burse (11 burse „Mitropolit Visarion Puiu” și 21 burse „Mecena Vasile Stroescu”), în anul de studii 2021 – 2022 – 30 de burse (20 burse „Mitropolit Visarion Puiu” şi 10 burse „Mecena Vasile Stroescu”), iar 2022 – 2023 – 35 de burse (20 burse „Mitropolit Visarion Puiu” şi 15 burse „Mecena Vasile Stroescu”).

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” au fost instituite, la propunerea PS Antonie, Episcopul de Bălţi, şi aprobate de către Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei de Bălţi, în luna septembrie 2020, în contextul declarării anului 2020 ca An Comemorativ al Filantropilor Ortodocşi Români în cadrul Patriarhiei Române.

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” sunt oferite cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif.

Mitropolitul Visarion Puiu (1879 – 1964) este primul ierarh care a păstorit la Bălţi (1923 – 1935), iar Vasile Stroescu (1845 – 1926) este cel mai mare filantrop român din Basarabia, care a făcut mult bine semenilor săi şi a rămas în conştiinţa urmaşilor ca mare ctitor de şcoli, spitale şi biserici.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md