fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

Focul Haric va fi adus în Republica Moldova de Sâmbăta Mare și va ajunge în fiecare parohie

Citește și:

În ciuda situației critice, Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă și în acest an în Republica Moldova. Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove anunță că tradiția aducerii Focului Haric nu se întrerupe în perioada de criză pandemică, dar va avea loc cu respectarea normelor de protecție.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 1 mai 2021, spre seară, la Aeroportul Internațional Chișinău.

De secole, Lumină Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. Focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare”, precizează Mitropolia.

Amintim că în aprilie 2020, Mitropolia Moldovei anunțase că Focul Haric nu va fi adus în Republica Moldova din cauza pandemiei, totuși o delegație a plecat la Ierusalim și a adus în țară.

În acest an, Paștele este sărbătorit în data de 2 mai, dar în țară este instituită și starea de urgență, până în data de 30 mai.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Peste 9 milioane de lei pentru implementare unui proiect la Drochia, prin intermediul ADR Nord

Orașul Drochia va beneficia de 9,6 milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de...

Biroul de Reintegrare despre faptul că Transnistria ar putea solicita alipirea la Rusia: „Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă”

Biroul politici de reintegrare a reacționat în urma informațiilor apărute în spațiul public precum că regiunea transnistreană ar urma...
  sursa: cursbnm.md