fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Citește și:

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De panouri fotovoltaice au beneficiat și spitalele raionale Căușeni, Edineț, Soroca și Ungheni.

În cadrul evenimentului au participat: ministra Sănătății, Ala Nemerenco, Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Coreea în Republica Moldova, Kim Hyung-Tae, administrația și personalul instituției medicale.

Spitalul raional Orhei, una din instituțiile beneficiare, a fost dotat cu o centrală solară cu capacitatea de 74,8 kW, constituită din 136 panouri fotovoltaice. Centrala va acoperi circa 20-24% din consumul total de energie electrică al instituției medicale, economiile anuale fiind estimate la peste 300 de mii de lei.

Achiziția a fost realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea eficienței energetice în spitalele strategice din Republica Moldova – achiziționarea și instalarea panourilor fotovoltaice”, finanțat de Guvernul Republicii Coreea și implementat de Ambasada Republicii Coreea în Ucraina, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Proiectul, în valoare totală de 500 de mii de dolari, are la bază Memorandumul de Înțelegere semnat între Ministerul Sănătății și Ambasada Republicii Coreea în Ucraina la 21 iulie 2023.

Întru continuitatea relațiilor de colaborare, tot astăzi, ministra Sănătății și ambasadorul Republicii Coreea au semnat un nou Memorandum de Înțelegere pentru implementarea proiectului „Îmbunătățirea asistenței medicale de urgență în Republica Moldova”, în sumă de circa 720 de mii de dolari, care prevede dotarea mai multor instituții medico-sanitare publice de nivel raional cu echipamente medicale pentru intervenții laparoscopice. Proiectul urmează a fi implementat până la finele anului 2024.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...

Un copil din Ocnița, internat în stare gravă la spitalul din Bălți. A căzut dintr-un pom

Un copil de 9 ani s-a ales cu un traumatism abdominal după ce a căzut dintr-un copac. Totul s-a...
  sursa: cursbnm.md