fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VOX POP/ Pro sau contra votului prin corespondență? Ce spun bălțenii

Citește și:

„Eu cred că trebuie de mers în pas cu lumea, dacă undeva se practică și s-a dat rezultate, eu cred că se merită de făcut asta. E un pas înainte digitalizarea, optimizarea cheltuielilor.”

Locuitorii municipiului Bălți au păreri împărțite despre implementarea votului prin corespondență.

„Poate și e bine și așa, dacă ei nu pot, nu au, poate undeva e departe de locul unde nu pot să se ducă să voteze. E o idee bună, da.”

„ Mai ales pentru diaspora care trăiește departe de la punctele de alegeri, la sute și mii de kilometri, pentru ăștia e foarte bine, îi bine venit.”

„Părere destul de bună, este mai accesibil pentru populația care are acces greu la procedura de vot. Este implementat în multe țări, este destul de bine, sperăm și noi să fie bine.”

Alții însă au dubii și consideră că aceasta este o modalitate de a frauda rezultatele alegerilor.

„Negativ. – De ce? – Pentru că nu va fi corect față de alte țări, față de alte persoane care trăiesc în alte țări din diaspora noastră și nu vor fi alegeri cinstite.”

„Lasă să vie încoace și să voteze, dar nu de acolo. Aici lasă să voteze, să vie acasă, așa cum se cuvine. – De ce nu sunteți de acord, nu e o idee bună? – Cum să vă spun, e puțină încredere.”

„Eu consider că trebuie lumea să voteze nu prin corespondență, da așa să plece la alegeri. – Da de ce? – Mai bine așa. Omul știe pentru cine votează, este mai multă lume care nu votează.”

„Cât sunt de controlate voturile acestea de acum. Iarăși, eu știu, asta e un risc, trebuie să se prezinte la punctul de vot, cu propria iscălitură, cu propriul buletin, așa ceva eu cred că nu e normal. ”

La alegerile prezidențiale și referendumul din această toamnă, votul prin corespondență va fi disponibil pentru cetățenii Republicii Moldova cu vize de reședințe în Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md